10. sjednica

Hrvatski sabor

14. 11. 2018

Riječi koje označavaju sjednicu

Bez rezultata.

Transkript

Dobro jutro, poštovane zastupnice i zastupnici.

Počet ćemo sa radom.

Temeljem članka 247. Poslovnika, Odbor za zakonodavstvo je predložio Hrvatskom saboru da se 33 točke koje su danas na raspravi, provede objedinjena rasprava jer su one sve vezane uz Konačni prijedlog Zakona o Državnom inspektoratu koji je u drugom čitanju, kao što znate P.Z. br. 459.

Sve ove preostale točke su zapravo su na neki način samo vezane za minimalne promjene u ostalim zakonima kako bi se ti ostali zakoni uskladili sa Konačnim prijedlogom Zakona o Državnom inspektoratu.

Naravno, ja moram pitati da li se slažete s time?

Evo, izvolite, prvi je digao ruku poštovani zastupnik.

Sada prelazimo na:

- Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama prekršajnog zakonika.

Prijedlog Zakona je br. 394.

Predlagatelj je Vlada RH na temelju čl. 85. Ustava i čl. 172. u vezi s čl.190. Poslovnika HS-a.

Prigodom rasprave o ovoj točki dnevnog reda primjenjuju se odredbe Poslovnika koje se odnose na drugo čitanje Zakona.

Raspravu su proveli Odbor za zakonodavstvo i Odbor za pravosuđe.

Želi li predstavnik predlagatelja dati dodatno obrazloženje, s nama je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, gospodin Juro Martinović, izvolite.

NASTAVAK SJEDNICE U 14,00 SATI

Nastavljamo.

Poštovani zastupnici i zastupnice na temelju čl. 247. Poslovnika Odbora za zakonodavstvo predložilo je HS-u da se o slijedećim točkama provede objedinjena rasprava, to su:

- Konačni prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o osnivanju agencija za investicije i konkurentnost, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. broj 526,

- Konačni prijedlog zakona o izmjenama Zakona o strateškim investicijskim projektima RH, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. broj 524,

- Konačni prijedlog zakona o izmjenama Zakona o javno privatnom partnerstvu, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. broj 518,

- Konačni prijedloga zakona o izmjenama Zakona o poticanju ulaganja, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. broj 525 i

- Konačni prijedlog zakona o izmjenama Zakona o zadrugama, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. broj 527.

Imate li kakvih primjedbi na prijedlog Odbora za zakonodavstvo? Vidimo da nema. Savršeno. Ako nema primjedbi utvrđujemo da ćemo provesti objedinjenu raspravu o navedenim točkama.

Predlagatelj je Vlada RH.

Na temelju čl. 85. Ustava RH i čl. 172. i čl. 204. Poslovnika o radu HS-a.

Prigodom utvrđivanja dnevnog reda prihvatili smo prijedlog predlagatelja da se ovi zakonski prijedlozi rasprave po hitnom postupku.

Sukladno čl. 204. Poslovnika, hitni postupak objedinjuje prvo i drugo čitanje, a Amandmani se mogu podnositi do kraja rasprave, što je sukladno čl. 197. Poslovnika.

Raspravu su proveli Odbor za zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo i sada želi li predsjednik predlagatelja dati dodatno obrazloženje? S nama je državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, gospođa Nataša Mikuš Žigman, izvolite gospođo Žigman, ujedno želim vam dobar dan.

Poštovane kolegice i kolege, prelazimo na slijedeću točku dnevnog reda,

- Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o prostornom uređenju, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. broj 529

Predlagatelj je Vlada RH.

Na temelju čl. 85. Ustava RH i čl. 172. i čl. 204. Poslovnika HS-a.

Prigodom utvrđivanja dnevnog reda prihvatili smo prijedlog predlagatelja da se ovaj zakonski prijedlog raspravi po hitnom postupku sukladno čl. 204. Poslovnika, hitni postupak objedinjuje prvo i drugo čitanje, a Amandmani se mogu podnositi do kraja rasprave temeljem čl. 197. Poslovnika HS-a.

Raspravu su proveli nadležni Odbor za zakonodavstvo i Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Molim predstavnika predlagatelja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja da nam da dodatno obrazloženje Konačnog prijedloga Zakona, izvolite državni tajniče.

Prelazimo na sljedeću točku dnevnog reda.

Konačni prijedlog zakona o dopuni Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju.

Sjedite državni tajniče, pozvat ću vas.

Hitni postupak, I. i II. čitanje, PZ br. 530, predlagatelj je Vlada RH na temelju čl. 85. Ustava RH i čl. 172. i 204. Poslovnika HS.

Prigodom utvrđivanja dnevnog reda, prihvatili smo prijedlog predlagatelja da se ovaj zakonski prijedlog raspravi po hitnom postupku.

Sukladno čl. 204. Poslovnika, hitni postupak objedinjuje I. i II. čitanje. Amandmani se mogu podnositi do kraja rasprave temeljem čl. 197. Poslovnika HS.

Raspravu su proveli Odbor za zakonodavstvo i Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Pozivam predstavnika predlagatelja, državnog tajnika, poštovanog gospodina Danijela Meštrića da nam da dodatno obrazloženje prijedloga zakona, izvolite.

Hajdemo sada na sljedeći prijedlog zakona, to je:

- Konačni prijedlog Zakona o uzgoju domaćih životinja, drugo čitanje P.Z.E. br. 399

Predlagatelj je Vlada Republike Hrvatske temeljem čl. 85. Ustava RH i čl. 172. u svezi s člankom 190. Poslovnika Hrvatskog sabora.

Prigodom rasprave o ovoj točci dnevnog reda, primjenjuju se odredbe poslovnika koji se odnosi na drugo čitanje zakona, raspravu su proveli Odbor za zakonodavstvo i Odbor za poljoprivredu.

Želi li predstavnik predlagatelja dati dodatno obrazloženje? Da. Poštovani državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak, izvolite.

Mi ćemo sada kao što je i najavljeno, preći na Konačni prijedlog Zakona o poljoprivredi, drugo čitanje, P.Z. br. 416. izvolite kolega Bulj, izvolite.

Poštovane kolegice i kolege dobro jutro.

Prije nego što nastavimo sa radom, pozdravio bih u ime svih nas učenice i učenike obrtničke i tehničke škole iz Dubrovnika. Dobro nam došli.

Danas na dnevnom redu 1. točka je:

- Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji, drugo čitanje, P.Z. br. 419;

Predlagatelj je Vlada RH na temelju članaka 85. Ustava RH i članka 172. u svezi s člankom 190. Poslovnika Hrvatskoga sabora.

Prigodom rasprave o ovoj točki dnevnog reda primjenjuju se odredbe Poslovnika koje se odnose na drugo čitanje zakona.

Raspravu su proveli Odbor za zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, Odbor za zaštitu okoliša i prirod. Vlada je podnijela amandman koji postaje sastavni dio Konačnog prijedloga Zakona.

Molio bih sada predstavnika predlagatelja da da dodatno obrazloženje.

S nama je poštovani državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ivo Milatić.

Izvolite.

Nastavljamo sa

- Konačnim prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o energetskoj učinkovitosti, drugo čitanje, P.Z. broj 420.

Predlagatelj je Vlada RH, na temelju članka 85. Ustava RH i članka 172. u vezi s člankom 190. Poslovnika Hrvatskog sabora.

Prigodom rasprave o ovoj točki dnevnog reda primjenjuju se odredbe Poslovnika koje se odnose na drugo čitanje zakona.

Raspravu su proveli Odbor za zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, Odbor za zaštitu okoliša i prirode.

Vlada je podnijela amandman koji postaje sastavni dio konačnog prijedloga zakona.

Želi predstavnik predlagatelja dati dodatno obrazloženje?

S nama je državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, gospodin Ivo Milatić.

Izvolte, gospodine Milatić.

I zadnja točka o kojoj ćemo se danas izjasniti je Davanje mišljenja odgovora za Ustav, Poslovnik i politički sustav HS-a na temelju zahtjeva za mišljenje o povredi Poslovnika zastupnika Saše Đujića.

Molim predsjednika Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Željka Reinera da dodatno obrazloži mišljenje Odbora, izvolite.