9. sjednica

Hrvatski sabor

19. 9. 2018

Riječi koje označavaju sjednicu

Bez rezultata.

Transkript

Klub zastupnika Nezavisni za Hrvatsku također želi iznijeti stajalište kluba.

Izvolite, u njihovo ime govoriti će zastupnik Glasnović.

Zahvaljujem premijeru i ministrima također i sada ćemo prijeći na temelju čl. 249. a) Poslovnika na iznošenje stajališta kluba.

Prvi će govoriti nezavisni zastupnik, poštovani Hrvoje Zekanović.

Izvolite.

I idemo sada na izbor i imenovanje i razrješenja pa molim predsjednika Odbora za izbor, imenovanje i upravne poslove Antu Sanadera da obrazloži prijedlog odluka.

Predlažem da odjedanput sve da objedinimo raspravu i da onda glasujemo, izvolite.

Poštovane kolegice zastupnice i zastupnici sada predlažem ako se slažete da objedinimo raspravu o sljedeće tri točke kao što je to predložilo matično radno tijelo Odbor za ratne veterane. Dakle, to su točke:

- Konačni prijedlog zakona o fondu Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, drugo čitanje PZ br. 385;

- Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zakladi Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, drugo čitanje br. PZ br. 386;

- Konačni prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o fondu za stipendiranje Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, drugo čitanje br. PZ 387;

Dali se slažete da objedinimo raspravu o ta tri zakona? Dobro, nitko nije protiv. Vidim da su svi za. Hvala Vam lijepo! E, sad ćemo napraviti jednu stanku od 10 minuta pa ćemo se onda naći na raspravi.

STANKA U 18,55 SATI

Sada imam prijedlog više klubova zastupnika da se sukladno čl. 247. može provesti objedinjena rasprava o svih preostalih 6 točaka.

Izvolite kolega Bunjac.

I prelazimo na sljedeću točku a to je:

- Prijedlog zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, prvo čitanje, P.Z. br. 451;

Predlagatelj je Vlada RH temeljem članka 85. Ustava RH i članka 172. Poslovnika Hrvatskoga sabora.

Prigodom rasprave o ovoj točci dnevnog reda primjenjuju se odredbe Poslovnika koje se odnose na prvo čitanje zakona.

Raspravu su proveli Odbor za zakonodavstvo i Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu.

Želi li predstavnik predlagatelja dati dodatno obrazloženje? Da.

Poštovana ministrica znanosti i obrazovanja gospođa Blaženka Divjak.

Izvolite.

Sada ćemo prijeći na sljedeću točku a to je:

- Konačni prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, drugo čitanje, P.Z.E. br. 379.;

Predlagatelj je Vlada RH temeljem članka 85. Ustava RH i članka 172. u svezi s člankom 190. Poslovnika Hrvatskoga sabora.

Prigodom rasprave o ovoj točki dnevnog reda primjenjuju se Odredbe Poslovnika koje se odnose na drugo čitanje Zakona, amandmani se mogu podnositi do kraja rasprave sukladno članku 197. Poslovnika.

Raspravu su proveli Odbor za zakonodavstvo, Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku.

Želi li predsjednik predlagatelja dati dodatno obrazloženje? Da.

Poštovani ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Izvolite.

Izvješće o radu i poslovanju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za 2017. godinu. Podnositelj je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Kolega Hrelja izvolite.

Izvješće ministra unutarnjih poslova o obavljanju policijskih poslova u 2017. godini podnositelj je ministar unutarnjih poslova. O ovoj točki dnevnog reda glasovati ćemo sukladno članku 44., stavku 4. Poslovnika Hrvatskoga sabora.

Sukladno prijedlogu matičnog radnog tijela dajem na glasovanje sljedeći Zaključak. Prihvaća će izvješće ministra unutarnjih poslova o obavljanju policijskih poslova u 2017. godini.

Utvrđujem da je većinom glasova 78 za i 1 suzdržan i 20 protiv donijet zaključak kako ga je predložilo matično saborsko radno tijelo.

Kolega Maras, dajte molim vas.

Ma nekakvu elementarnu korektnost mislim da moramo pokazati jedni prema drugima. Pa nije to pitanje opomene, pitanje je odnosa prema poslu i drugim ljudima.

Izvješće o obavljenoj reviziji i učinkovitosti kapitalnih ulaganja u osnovne i srednje škole na području RH.

Podnositelj je Državni ured za reviziju.

O ovoj točki dnevnog reda glasovati ćemo sukladno članku 44. stavku 4. Poslovnika Hrvatskoga sabora.

Sukladno prijedlogu matičnog radnog tijela dajem na glasovanje sljedeći Zaključak.

Prihvaća se izvješće o obavljenoj reviziji o učinkovitosti kapitalnih ulaganja u osnovne i srednje škole na području RH.

Molim glasujmo.

Utvrđujem da je većinom glasova 92 za, 8 suzdržanih i 1 protiv donijet Zaključak kako ga je predložilo matično saborsko radno tijelo.

Izvolite.